واکنش اسید سولفوریک و قند (ساکاروز) + سلف شیمی

واکنش اسید سولفوریک و قند (ساکاروز)

واکنش اسید سولفوریک و قند (ساکاروز)

شکر و قند را به یک ماده سیاه رنگ تبدیل می کند ؟؟

اسید سولفوریک بعنوان یک ماده اسیدی، یک عامل آب­ گیری قوی است که می توان از آن برای آب گیری (دهیدارته کردن : dehydration) مواد مختلف استفاده نمود. در واکنش محلول غلیظ اسید سولفوریک با قند یا شکر ، مولکول های سازنده ی دانه های شکر که از جنس ساکاروز هستند، توسط اسید سولفوریک آبگیری می شوند.

اسید سولفوریک

با اضافه نمودن اسید سولفوریک به حبه های قند با گذشت زمان اندکی، بین قند و اسید سولفوریک واکنش رخ داده و حبه های قند ضمن افزایش حجم به رنگ سیاه ، تغییر رنگ می دهند.آنچه محصول واکنش است و در پایان واکنش باقی می ماند، کربن، بخار آب، کربن دی اکسید و دی اکسید گوگرد است. ماده سیاه رنگ ایجاد شده همان کربن می باشد. شکر (ساکاروز) جز هیدروکربن ها می باشد و با حذف آب از مولکول های آن تنها کربن سیاه رنگ باقی می ماند.

این واکنش گرماده بوده و آب موجود در محصول به صورت بخار از کربن ایجاد شده خارج می شود. البته باید توجه نمود گاز ایجاد شده، بخار آب خالص نیست و ممکن است ذرات ریز اسید سولفوریک نیز در این بخار وجود داشته باشد.

هشدار: به دلیل غلظت بالای سولفوریک اسید و وجود ذرات اسید سولفوریک در محصولات واکنش و بخار متصاعد شده از محصولات، از انجام این آزمایش در خانه خودداری کنید و درصورت انجام این آزمایش در آزمایشگاه حتماً دستورالعمل های ایمنی را رعایت کنید.برای خرید کود کشاورزی آنلاین کلیک کنید

واکنش آبگیری | دهیدارته کردن شکر:

C12H22O11 (s) + H2SO4 → ۱۲ C (s) + 11 H2O (g)1

واکنش کلی بین اسید سولفوریک و قند ( شکر یا همان ساکاروز):

C12H22O11 (s) + 2 H2SO4 (l) → ۱۱ C (s) + 2 SO2 (g) + 13 H2O (g) + CO2(g)1

واکنش اسید سولفوریک و قند (ساکاروز)

واکنش اسید سولفوریک و قند (ساکاروز)

سایر مقالات تخصصی شرکت سلف شیمی را دنبال کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *