کاشف و تاریخچه اسید سولفوریک
کاشف و تاریخچه اسید سولفوریک ، اسید سولفوریک برای اولین بار در قرن نهم توسط شیمیدان ایرانی به نام زکریای رازی کشف شد. او اسید سولفوریک را از طریق تقطیر خشک کانیهایی که شامل سولفات آهن (زاج سبز) و سولفات مس (کات کبود) بدست آورد.
حرارت هر یک از این ترکیبات باعث تجزیه آنها و ایجاد اکسید آهن ۲ یا اکسید مس ۲ و آب میگردد. ترکیب آب و حاصل شده ، محلول رقیق اسید سولفوریک ایجاد میکند.
این روش با ترجمه متون علمی و کتاب های دانشمندان مسلمان ایرانی توسط شیمیدانهای اروپایی در قرون وسطی مانند آلبرت ماگنوس در اروپا شناخته شده و به این دلیل اسید سولفوریک را شیمیدان های قرون وسطی به نام جوهر گوگرد شناختند.
در قرن هفدهم ، جان گلوبر ، اسید سولفوریک را از سوزاندن سولفور و نیترات پتاسیم در مجاورت بخار آب تهیه کرد. در سال ۱۷۴۶، جان روبک اسید سولفوریک را با غلظت ۴۰-۳۵% در ظروف سربی تولید میکرد. جوزف گیلوساک با اصلاح روش روبک ، اسید سولفوریکی با غلظت ۷۸% بدست آورد.
با این همه صنایع رنگرزی و سایر صنایع شیمیایی خواهان اسید سولفوریک با غلظت بالاتر بودند. در اواسط قرن ۱۸ این امر با روش تقطیر خشک کانیها ، شبیه همان روش اولیه رازی ممکن شد.
در این روش سولفید آهن در اثر حرارت در هوا تولید سولفات آهن ۲ میکند و فرآورده حاصل با حرارت اضافی اکسید شده و تولید سولفات آهن ۳ میکند که آن هم در اثر حرارت در ۴۸۰ درجه سانتیگراد تجزیه شده و اکسید آهن ایجاد میکند.
عبور دادن به آرامی از میان آب ، اسید سولفوریک با غلظت بالا ایجاد میکند.
کلمات کلیدی :
اسید سولفوریک – اسید سولفوریک چیست – فروش اسید سولفوریک – اسید سولفوریک msds – اسید سولفوریک غلیظ – اسید سولفوریک ۹۸ درصد – اسید سولفوریک دودکننده – اسید سولفوریک صنعتی – قیمت اسید سولفوریک – اسید سولفوریک و کاربرد های آن – اسید سولفوریک در کشاورزی – قیمت خرید اسید سولفوریک – اسید سولفوریک در چرم سازی – اسید سولفوریک در رنگرزی – تولید اسید سولفوریک – اسید سولفوریک در باران – تولید اسید سولفوریک – موارد استفاده از اسید سولفوریک – کاشف اسید سولفوریک – باران اسیدی – کاشف هیدروژن