الکل سه عاملی است که به هر نسبتی در آب حل میشود؛ ولی در اتانول و دیگر حلالهای آلی بسیار کم محلول است. گلیسرول شیرین، شفاف، بیرنگ، بیبو و چسبناک است و در حضور گرما و مواد آبگیر (مانند)، آب از دست داده به آلدئید دود کننده با بوی بد که مخاط را به شدت آزار میدهد تبدیل میشود.
گلیسیرین در رده درمانی عوامل موضعی پوستی قرار دارد و اشکال دارویی آن لوسیون و شیاف است.
موارد مصرف
از گلیسیرین خالص در داروسازی استفاده میشود. گلیسیرین برای تهیه لوسیون کرمهای صورت به کار میرود. گلیسیرین رطوبت را در سطح پوست نگه میدارد. از این ماده برای تهیه لوازم آرایشی نیز استفاده میشود، چون حلال خوبی است و باعث جذب رطوبت در سطح پوست میشود و پوست را نرم و چرب میکند و باعث جلو گیری از خشکی پوست می شود.
مکانیسم اثر
چون گلیسیرین یک مایع با قدرت بالای جذب رطوبت هوا است با استفاده از صابونهای گلیسیرینه پوست دست خشک نمیشود و شادابی و طراوت خود را حفظ می نماید.
خواص گلیسیرین
گلیسیرین یک الکل سه عاملی با فرمول C۳H۵(OH)۳ است. گلیسیرین مایعی زلال، بیرنگ و بدون بو است. در معرض هوا به آرامی رطوبت جذب میکند. گلیسیرین به هر نسبتی در آب و اتانول حل میشود اما در حلالهای آلی مانند کلروفرم، اتر، بنزن و… حل نمیشود. بیشتر ترکیباتی که در آب یا الکل حل نمیشوند، در گلیسیرین محلول هستند.
سایر کاربرد
از گلیسیرین در صابونسازی، برای تولید صابونهای شفاف و در صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده میشود. در ساخت مواد منفجره مثل نیترو گلیسیرین، برای روغنکاری ابزارها و تاسیسات فلزی و نیز برای جلوگیری از یخ بستن جکهای هیدرولیکی از گلیسیرین استفاده میشود.
سایر مقالات تخصصی شرکت سلف شیمی را دنبال کنید
همه چیز درباره گلیسیرین
همه چیز درباره گلیسیرین