مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی عامل شیوع سرطان معده + سلف شیمی

مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی عامل شیوع سرطان معده

مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی عامل شیوع سرطان معده

فوق تخصص گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینای قزوین گفت: مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی در مزرعه‌ها و باغ‌ها مهمترین عامل شیوع سرطان معده در کشور محسوب می‌شود.

 

دکتر “علی‌اکبر حاج‌آقا محمدی” در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمینه استفاده از کودهای شیمیایی در مزارع کنترلی نمی‌شود.

وی گفت: وجود بالای نیترات در موادغذایی و آب آشامیدنی توسط باکتریها در معده به ماده سرطان‌زای نیتریت تبدیل می‌شود.

وی بااشاره به این مطلب که “سرطان معده شایع‌ترین سرطان در ایران است”، توضیح داد: مصرف نکردن غذاهای آماده و حاضری مانند سوسیس و کالباس، مصرف سبزیجات سالم و تازه و نظارت و کنترل مکرر بر استفاده منطقی از کودهای شیمیایی شیوع سرطان معده را کاهش می‌دهد.

مسوول کارشناس تغذیه گیاهی سازمان جهادکشاورزی قزوین نیز گفت: برای جلوگیری از مصرف غیر منطقی کشاورزان از کودهای شیمیایی درمزارع این کودها بصورت یارانه‌ای توزیع می‌شود.

“مجید توسلیان” افزود: کشاورزان بااین باور غلط که کودهای شیمیایی موجب بازدهی بهترمحصولات آنها می‌شود، کودهای شیمیایی را باقیمت‌های بالا از بازار سیاه تهیه می‌کنند.

وی بااشاره‌به‌اینکه‌استفاده بی‌رویه کودهای شیمیایی درمزارع سبزیکاری رواج بیشتری دارد، اظهارداشت: هم‌اکنون این مشکل استان قزوین را با بحران متوجه نکرده ولی در صورت ساماندهی نکردن آن علاوه بر محصولات، سفره‌های‌آب زیرزمینی نیز در معرض آلودگی قرار می‌گیرند.

توسلیان اضافه‌کرد: اگر همانند سایر کشورهای جهان‌از تولیدکنندگان، محصولات بی‌کیفیت خریداری نشود این مشکل رفع خواهد شد.

مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی عامل شیوع سرطان معده

این کارشناس افزود: چنانچه کشاورزان بر اساس نتایج آزمون‌های آب و خاک و توصیه‌های کارشناسان مبادرت به مصرف منطقی کودهای شیمیایی کنند هیچ مشکلی بوجود نخواهد آمد.

 

رئیس دانشکده مهندسی آب و خاک دانشگاه تهران  گفت: مصرف بی رویه کودهای شیمیایی باعث کاهش کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش بیماری های سرطانی در کشور شده است.

غلامرضا شقاقی فیروزآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: مصرف این کودها در اراضی کشاورزی سبب افزایش غلظت نیترات در آبهای زیرزمینی و شرب می شود که این موضوع به رغم مفیدبودن برای رشد گیاهان سلامت انسان ها را به خطر می اندازد.

وی افزود: کودهای شیمایی در واقع نوعی نمک هستند که اگر در هر سال به مقدار زیاد وارد خاک شوند سبب تخریب ساختار خاک خواهند شد.

شقاقی خاطرنشان کرد: این تخریب در مناطق خشک بسیار سریع تر صورت می گیرد و علاوه بر آن آلودگی های زیست محیطی و خطرات بهداشتی و زیانباری متوجه انسان ها می شود.

وی تصریح کرد: در دهه های گذشته به دلیل عدم شناخت و آگاهی کشاورزان ایرانی از کودهای شیمیایی مصرف این نوع کود بسیار کم بود اما در سال های اخیر مصرف آن بنا به دلایل متعدد با افراط و تفریط مواجه شد تا حدی که کشاورزان ایرانی در بسیاری از جوامع بین المللی مقام اول آلودگی آب های شرب را به خود اختصاص دادند.

این مسئول یادآور شد: مصرف کودهای شیمایی باید با نظر کارشناسان کشاورزی صورت گیرد زیرا خاک های زراعی تنها در مدت زمانی کوتاه به دلیل فقر مواد خوراکی برای افزایش محصولات نیازمند این نوع کود هستند .

مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی عامل شیوع سرطان معده

مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی عامل شیوع سرطان معده

مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی عامل شیوع سرطان معده

 

سایر مقالات تخصصی شرکت سلف شیمی را دنبال کنید

سدیم هیدرو سولفیت

مشخصات فیزیکی متیلن کلراید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *