تفاوت کربنات سدیم سبک و سنگین
یکی از پرکاربردترین مواد در صنعت، کربنات سدیم است. این ماده به طور گستره کاربرد فراوانی در صنعت داشته و در صنایع مختلفی به کار گرفته میشود. همچنین به نظر میرسد در سالهای گذشته با ورود برخی تکنولوژیهای جدید کاربردهای سدیم کربنات فراتر از آنچه که هست شود.
یکی از معروفترین نامهای نوع صنعتی این ماده، “سودا اش” است. سودا اش همانطور که گفته شد ویژگیهایی دارد که توانسته در صنایع مختلف کاربرد خود را گسترش دهد. کربنات سدیم، یک ماده شیمیایی و جامد است که عموماً به صورت کریستالهای دقیقی تولید میشود. این ماده پودری شکل بوده و جاذب رطوبت است. همچنین سودا اش در رده محصولات شیمیایی بی بو قرار میگیرد که نمیتواند از نیظر بویای آسیب برساند. رنگ سدیم کربنات سفید بوده و زیر دست زبر است. سودا اش یک ماده قلیایی به حساب میآید
انواع کربنات سدیم
دو نوع کربنات سدیم وجود دارد:
- کربنات سدیم سنگین
- کربنات سدیم سبک
هر کدام از این دو نوع کربنات سدیم سبک و سنگین یا سودا اش کاربردهای خاص و ویژه خود را دارند. این تفاوت کاربرد نشئت گرفته از چگالی و اندازه ذرات این ماده است.
کربنات سدیم سبک :
کربنات سدیم سبک دانههایی ریزتر و ظریفتر از کربنات سدیم سنگین دارد. ناگفته نماند که از نظر ترکیبات شیمیایی این دو نوع ماده با هم هیچ گونه تفاوتی ندارند.
فرق کربنات سدیم سبک و سنگین این است که سدیم کربنات سبک علاوه بر ریز و ظریف بودن در صنایع تولیدی برای ساخت مواد شوینده و یا دیگر مواد شیمیایی به کار گرفته میشود که در نوع خود بسیار پر کاربرد است.
کربنات سدیم سنگین:
کربنات سدیم سنگین عموماً در صنایع شیشه سازی به کار گرفته میشود؛ به این علت که ذرات این نوع از سودا اش بزرگتر هستند و احتمال پخش شدن در حین حمل و نقل و گرفتن گرد و خاک را به حداقل رساندهاند.
سایر مقالات تخصصی شرکت سلف شیمی را دنبال کنید.