فرایند تولید صابون با استفاده از سود سوز آور
فرایند تولید صابون ، صابون و مواد شوینده به طور گسترده در زندگی روزمره و در بسیاری از کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. به طور کلی مواد صابونی از طریق واکنش سود سوزآور و یک چربی تولید میشوند.
Fat+3NaOH → glycerine + 3 soap
فرایند تولید صابون به طور کلی در ۴ مرحله انجام میشود. در ادامه این ۴ مرحله به صورت کلی و به اختصار توضیح داده میشود.
۱-فرایند صابونی شدن:
در فرآیند صابونی شدن، مخلوطی از چربی حیوانی و روغن نارگیل با سدیم هیدروکسید | سود سوزآور مخلوط شده و حرارت داده می شود.
۲-حذف گلیسیرین:
گلیسیرین از صابون با ارزش تر است، بنابراین بیشتر گلیسیرین تولیدی از صابون خارج میشود. البته مقداری از گلیسیرین در صابون برای حفظ خاصیت نرمی صابون نگه داشته میشود. صابون در آبهای شور حلالیت خوبی ندارد، در حالی که گلسیرین به خوبی حل میشود. بنابراین با افزودن نمک به محصول فرایند صابونی شدن، صابون و گلیسیرین محلول در آب نمک جدا میشوند.
۳- خالص سازی صابون:
ممکن است همه سود کاستیک | هیدروکسید سدیم که به عنوان یکی از مواد اولیه استفاده شده، در واکنش تولید به صابون تبدیل نشده باشد. تمامی سدیم هیدروکساید | سود سوز آور باقی مانده در صابون با استفاده از یک اسید ضعیف مانند سیتریک اسید حذف میشود، همچنین دو سوم آب باقی مانده در صابون نیز در این مرحله خارج میشود.
۴- مرحله پایانی:
در این مرحله مواد افزودنی همچون مواد نگهدارنده، رنگ و عطر به صابون افزوده میشود و با آن مخلوط میگردد و در نهایت صابون به صورت قالبهای مورد نظر شکل داده شده و برای فروش آماده میشود. مواد شوینده نیز از نظر ساختار و عملکرد شبیه صابون هستند و برای اغلب کارها از صابون مؤثرتر، مفیدتر و پرکاربردتر هستند. علاوه بر مولکولهای مواد شوینده، مواد شوینده معمولاً شامل مواد مختلفی همچون نرم کنندهها هستند.
سایر مقالات تخصصی شرکت سلف شیمی را دنبال کنید
تمامی حقوق مادی و معنوی این مقاله متعلق به وبسایت شرکت آل ور صنعت پارت می باشد.