نکات انبارداری مواد شیمیایی و سموم + سلف شیمی

نکات انبارداری مواد شیمیایی و سموم

الف ) مکان و طراحی ساختمان انبار

نکات انبارداری مواد شیمیایی و سموم در صنعت

۱– انبار مواد شیمیایی به محلی اطلاق می گردد که انواع ترکیبات شیمیایی و سموم به اشکال مختلف گاز ، مایع و جامد در آن بطور موقت نگهداری می شود و بر دو دسته انبار کوچک و انبار بزرگ می باشد .

۲– انبار کوچک به انبار هایی اطلاق می گردد که دارای مساحت حداکثر ۱۰۰ متر مربع بوده و عرض راهرو داخل آن کمتر از ۱/۵ متر نباشد

۳– انبار های بزرگ به انبار هایی اطلاق می گردد که دارای مساحت بیش از ۱۰۰ متر مربع باشد .این گونه انبارها چنانچه مجهز به وسایل مکانیکی یا موتوری حمل و نقل باشد ، راهروها می بایست متناسب با عبور وسایل مذکور منظور گردد . راهروی طولی باید تا انتهای انبار خالی از کالا بوده و با رنگ سفید از دو طرف خط کشی و مشخص شده باشد .

همچنین ظرفیت انبار با میزان سموم و مواد شیمیایی مورد نگهداری

مطابقت داشته و حداقل ۱۵ % ظرفیت اضافه جهت جابجایی سهل محموله و احتیاجات احتمالی آینده در نظر گرفته شود .

۴– محل انبار می بایستی به نحوی انتخاب گردد که حداقل سه جهت اطراف ساختمان به لحاظ دسترسی خودرو های امدادی و وسایل اطفاء حریق و ارسال تجهیزات ضروری در شرایط اضطراری آزاد باشد .

۵– محل انبارهای بزرگ می بایست دور از مناطق مسکونی ، مدارس ، فروشگاهها ،بیمارستانها ، بازار میوه جات ، منابع آب آشامیدنی و ذخایر آب احداث گردد . ضمناً احداث این انبارها در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی بالا می باشد ممنوع است .

۶– در مبادی ورودیهای انبار برای ممانعت از خروج تراوشات به خارج از RAMP -6 وجود گذرگاهها شیبدار انبار ضروری می باشد این گذرگاه بایستی در داخل انبار و در خارج انبار در ورودی ها احداث گردد .

۷– بدون عبور از سایر ساختمانها بایستی به انبار دسترسی مستقیم باشد .

تبصره :

ظروف خالی که قرار است امحاء گردند بایستی در مکان ویژه و مطمئنی جهت ممانعت از سرقت و

استفاده مجدد برای سایر مقاصد قرار گیرند .

ماده ۷-۱هنگام کار در انبار از خوردن ، آشامیدن و استعمال دخانیات خودداری شود

ماده ۸-۱انبار دار و کارگران انبار باید آموزش های لازم ذیل جهت انبارداری ، ثبت و حمل و جابجایی را ببینند . شناخت رفتار انواع سموم و مواد شیمیایی مطابق طبقه بندی انجام شده در آئین نامه

مختلف سموم و مواد شیمیایی .

ماده ۹-۱انباردار موظف ست از وجود ابزار ها و لوازم ضروری اطمینان داشته باشد

ماده ۱۰-۱انباردار و کارگران در هنگام کار باید از وسایل ایمنی و حفاظتی ذیل استفاده نمایند لباس یکسره آستین دار بلند از جنس مقاوم که تمام بدن را بپوشاند .

سیستم ثبت سموم و مواد شیمیایی در انبار

سیستم ثبت بستگی به میزان کارآیی انبار و تجهیزات موجود در آن دارد .

اطلاعات ثبت شده بایستی حداقل در دو نسخه در مکانی جدا از انبار نگهداری شود .

فرم ساده ای از مشخصات محموله بایستی به محموله چسبانده شده و در کنار بلوک ها قرار گیرد .

سیستم ثبت بایستی دقیق ، شامل جزئیات ریز باشد .

به محض ورود و خروج محموله بایستی مشخصات کاملی از محموله توسط انباردار ثبت گردد .

مشخصات شامل موارد ذیل می باشد :

نام شیمیایی و تجارتی محموله ، تاریخ ورود و یا خروج ، مبداء و یا مقصد ، فرمولاسیون ، مقدار کل حجم واحد ، بسته بندی ، تاریخ ساخت تاریخ انقضاء ، نام تولید کننده ، شماره پارت ، این آمار بایستی به روز باشد .

بطور روزانه یک بازرسی سریع از ظروف و شبکه ها انجام و هرگونه نقص گزارش و رفع گردد .

ماده ۱۱-۱ نحوه آرایش و طبقه بندی مواد شیمیایی و سموم در انبارها می بایست به نحوی باشد که امکان رؤیت و دسترسی به آنها به آسانی امکان پذیر باشد .

ماده ۱۲-۱ محل انبارهای بزرگ می بایست دور از مناطق مسکونی ، منابع آب آشامیدنی ، مناطق در معرض سیل و بطورکلی مناطقی که دارای قابلیت خطر آفرینی برای انسان و محیط زیست باشد احداث گردد .

ماده ۱۳-۱ در داخل انبارها باید به نسبت وسعت آن بر حسب مورد دستگاههای هواکش مجهز به فیلتر نصب شود تا هوای انبار مرتباً تعویض گردد .

ماده ۱۴-۱ کلیه مواد شیمیایی و سموم می بایست در بسته بندی های استاندارد ( مطابق با قوانین جاری انبار گردند .

ماده ۱۵-۱ سموم و مواد شیمیایی در گروههای مختلف حسب حالت فیزیکی ، قابلیت خطرزایی ) آتش گیری ، انفجار ، . . . ( در طبقه بندی انبار قرار گیرند .

سایر مقالات تخصصی شرکت سلف شیمی را دنبال کنید

کاربرد های اسید سولفوریک

بازیابی اسید سولفوریک

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *