سنجش خلوص کلروفرم

سنجش خلوص کلروفرم

فرمول شیمیایی کلروفرم:CHCl۳

جرم مولکولی:۱۱۹.۳۸ g/mol

شکل ظاهری: بی رنگ و شفاف

انحلال پذیری: به مقدار اندک و با نسبت ۱ به ۲۰۰ در آب حل می گردد. انحلال پذیری بالایی در الکل ها، اتر، روغن های چرب و فرار از خود نشان می دهد و با هر نسبتی در آن ها حل می گردد.

چگالی: این ماده دارای چگالی ۱.۴۸۹-۱.۴۸۹ g/cm3  می باشد.

کلروفرم ماده ای شیمیایی می باشد که به عنون حلال در صنایع گوناگون کاربرد های مختلف و فراوانی دارد.

اگر مواد شیمیایی دارای ناخالصی هایی باشند بر روی نتایج به دست آمده و بازدهی آن می تواند تاثیر مستقیمی و مهمی بگذارد. تهیه ی مواد شیمیایی از بهترین برند ها با خلوص بیشتر یکی از مواردی است که باید به آن توجه ویژه ای نمود و نباید از آن چشم پوشی کرد.

کلروفرم نیز مانند سایر مواد شیمیایی دیگر می تواند دارای ناخالصی هایی از جمله کلر آزاد، اسید های آزاد و… باشد. در ادامه به بررسی خلوص این ماده و تست های شناسایی ناخالصی های موجود در آن بیشتر می پردازیم.

سنجش خلوص کلروفرم:

اسید های آزاد:

۲۰ میلی لیتر از کلروفرم را با ۱۰ میلی لیتر آب مخلوط می نماییم و آن را به شدت برای مدت زمان نیم ساعت تکان می دهیم. بعد از آن که کلروفرم جدا گردید، محلول حاصله را با کمک پیپت جدا می نماییم.  سپس خاصیت اسیدی بودن آن را با کمک کاغذ لیتموس تست می کنیم. در صورتی که ماده خالص باشد نباید کاغذ لیتموس به رنگ آبی تغییر رنگ پیدا کند.

برای اطمینان بیشتر این محلول را با مقدار ۲.۵ میلی لیتر آب و ۲.۵ میلی لیتر اسید نیتریک مخلوط می نماییم ، در صورت خالص بودن نمونه، محلول نباید به رنگ شیری تبدیل شود.

کلر آزاد:

۵  میلی لیتر کلروفرم را با ۵ میلی لیتر محلول روی یدید مخلوط می نماییم و هم می زنیم. رنگ محلول حاصله نباید به آبی و یا رنگ دیگری تغییر رنگ نشان دهد.

مواد آلی خارجی:

۵  میلی لیتر کلروفرم را با ۱۵ میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ در بشری با عرض ۳ سانتی متر که قبلا با سولفوریک اسید مورد شست و شو قرار گرفته است، مخلوط می نماییم و محلول حاصله را هم میزنیم. بعد از گذشت زمان ۱ ساعت در صورتی که کلروفرم خالص بوده باشد محلول نباید تغییر رنگ بدهد.در صورت تغییر رنگ می توان به وجود ناخالصی های مواد آلی در محصول مورد استفاده پی برد.

 

سنجش خلوص کلروفرم

سنجش خلوص کلروفرم

سنجش خلوص کلروفرم

 

سایر مقالات تخصصی شرکت سلف شیمی را دنبال کنید.

کاربرد اسید سولفوریک در چرم سازی

بوراکس چیست؟

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *